دکتر سنجی از ۳ مورد مشابه برق گرفتگی ناشی از کولر آبی از ابتدای سال جاری تا کنون در شهرستان رفسنجان خبر داد و بیان کرد: خوشبختانه با اقدام بموقع کارشناسان اورژانس جان بیماران نجات پیدا کرده است.
وی افزود: با شروع فصل گرما و نیاز به تعمیر و سرویس سالیانه وسایل سرمایشی از جمله کولر آبی باید این نکته مدنظر قرار گیرد که بدلیل اتصال مستقیم کولر آبی به برق و وجود آب که رسانای خوبی برای جریان الکتریسیته است، احتمال برقگرفتگی افراد بالاست که این موضوع اهمیت رعایت نکات ایمنی در زمان راهاندازی کولرهای آبی را دوچندان میکند.
سنجی تاکید کرد: با توجه به احتمال خطر برقگرفتگی هنگام سرویس و راهاندازی کولر آبی، بهتر است برای انجام این کار از افراد مُتخصص و تعمیرکاران مجاز کمک گرفت و از قطع کامل برق کولر اطمینان حاصل کرد.
سرپرست اورژانس رفسنجان یادآور شد: هنگام سرویس کولرها نکاتی از جمله قطع برق باید رعایت شود اما در بسیاری از موارد دیده شده که افراد بدلیل بیتجربگی، قطع جریان برق را فراموش میکنند و دچار حادثه میشوند.
سنجی افزود: نصب فیوز مناسب در کولرها ضروریست و تجهیز ساختمان به سیستم اِرت مناسب و نصب کلید “مُحافظ جان” بعد از سیستم برق، از دیگر موارد ایمنی هنگام نصب کولرهای آبی است و مردم باید توجه داشته باشند که ریختن آب با شیلنگ بر روی پوشالها می تواند خطرآفرین باشد.
وی توصیه کرد: هنگام سرویس سالیانه کولر،آب روی سیستم برق موتور و پمپ ریخته نشود، زیرا خطر ایجاد اتصالی، برقگرفتگی و حریق کولر وجود دارد و همچنین کولر باید در بیرون از منزل مانند پشت بام و بالکن و در مکانهای امنی که خطر سقوط نداشته باشد و با فاصله از دودکشها نصب شود.دکتر سنجی ابراز امیدواری کرد که با رعایت اصول ایمنی دیگر شاهد اتفاقات تلخ مشابه نباشیم.