بهره‌وری باغات پسته رفسنجان پائین است

فرماندار رفسنجان گفت: بهره‌وری باغات پسته رفسنجان پایین است، از ۲۲۰ هزار هکتار باغ پسته در استان کرمان امسال ۱۰۰ هزار تن محصول برداشت شد، این در حالی است که امسال از باغ‌های پسته در کشور رقیب از هر هکتار باغ بالای ۳ تن پسته برداشت شده است.
حسین رضایی در شورای کشاورزی که در بخشداری نوق با حضور جمعی از مسئولان برگزار شد به دلایل بهره‌وری پایین و البته راهکارهای مناسب در این زمینه پرداخت و اظهار کرد: در حال حاضر بهره‌وری کشاورزی پسته رفسنجان پایین است و سیاست‌ها باید به سمتی برود که از اراضی زیر کشت محصول پسته بتوان بیشترین بهره‌وری و بیشترین محصول را برداشت کرد.
وی افزود: یکی از کمبودها و ابزار مورد نیاز شهرستان در حوزه کشاورزی که می‌تواند با استفاده از علائم هشداردهنده مانع بروز خسارت‌ها شود، ایستگاه های هواشناسی بود که با هماهنگی فرمانداری، مدیریت جهاد کشاورزی، پژوهشکده پسته ایران، اداره هواشناسی و همت بخش خصوصی بیش از ۱۶ ایستگاه هواشناسی در سال گذشته خریداری و در نقاط مختلف شهرستان نصب شد.
رضایی با اشاره به اینکه از این تعداد چهار ایستگاه در منطقه نوق راه‌اندازی شد، ادامه داد: بر اساس اطلاعات و داده‌های ایستگاه‌های هواشناسی، می،توان تمهیدات لازم را اندیشید و نسبت به مقابله با پدیده‌ها و بحران‌هایی همچون سرمازدگی، گرمازدگی، خطر سیل و غیره جلوگیری و محصول را از آسیب‌ها حفظ کرد.
وی ادامه داد: سال‌های قبل بخشی از محصول بر اثر سرمازدگی بهاره از بین می‌رفت که امسال با وجود ایستگاه‌های کشاورزی سرمازدگی بهاره کنترل شد و می‌توان گفت خسارت چندانی گریبانگیر کشاورزان نشده است.
رضایی همچنین در ادامه به موضوع آب شیرین کن‌ها اشاره و بیان کرد: در منطقه نوق رفسنجان شوری آب ( Ec ) در برخی مناطق بالای ۲۰ هزار است که می طلبد با کمک دولت مجوز احداث آب شیرین‌کن صادر شود و نسبت به افزایش بهره‌وری کشاورزی پسته و البته در کنار آن رونق گلخانه‌های هیدروپونیک اقدام کرد.
وی موضوع سوخت را در خصوص افزایش بهره‌وری کشاورزی مورد اهمیت قرار داد و افزود: بهار امسال بارندگی خوبی نسبت به سال‌های قبل داشتیم و رشد گیاهان و علف‌ها در باغ‌ها زیاد شده و ضمن اینکه در حال حاضر فصل سمپاشی و محلول پاشی‌هاست، شهرستان نیاز به سهمیه سوخت دارد تا کشاورزان و باغداران بتوانند با استفاده از تراکتورها به تیلر کردن باغ‌ها جهت حذف علف‌های هرز، سمپاشی و محلول‌پاشی بپردازند و محصول خود را از آفت‌ها حفظ کنند.
رضایی گفت: با استانداری کرمان و شرکت نفت مکاتبات انجام خواهیم داد تا سهمیه مورد نیاز سوخت تراکتورهای کشاورزی به این شهرستان اختصاص یابد.
فرماندار رفسنجان یکی دیگر از مشکلات کاهش بهره‌وری کشاورزی شهرستان را خاموشی چاه موتورهای کشاورزی در تابستان عنوان کرد و با اشاره به اینکه در این فصل نیاز آبی درختان پسته بیشتر از دیگر مواقع سال احساس می شود، افزود: باید تدابیر لازم اندیشیده شود و در این خصوص همکاری وزارت نیرو خصوصاً مدیریت برق ناحیه شمال استان کرمان را می طلبد.
وی در ادامه یکی دیگر از موضوعات مهم در راستای افزایش بهره‌وری را کود و سموم شیمیایی با کیفیت دانست و افزود: مراکز عرضه کود و سم باید کالای با‌کیفیت در اختیار کشاورزان قرار دهند.
رضایی خاطرنشان کرد: کشاورزان برای تعمیرات و جبران خسارت ناشی از سرمازدگی و سیل مرداد دو سال قبل و نیز تعمیرات در پیش روی باغ‌ها، نیاز به تسهیلات بانکی دارند که خوشبختانه با کمک شرکت مس، سپرده گذاری در بانک‌های شهرستان از جمله بانک کشاورزی صورت گرفت و تا کنون بیش از ۸۰۰ پرونده خسارت سیل تشکیل و تسهیلات پرداخت شده است.
وی بیان کرد: همه تشکلات و دستگاه‌های اجرایی به ویژه پژوهشکده پسته، مدیریت مراکز خدمات جهاد کشاورزی و بخش خصوصی باید دست به دست هم دهند تا افزایش بهره‌وری در باغ،های کشاورزی رفسنجان اتفاق بیفتد و رونق اقتصادی در شهرستان رقم بخورد.

منبع: شایوردنیوز

نظر

  • هنوز نظری ندارید.
  • افزودن دیدگاه